بازار سنگ اصفهان

تولید و عرضه انواع سنگ ساختمانی نما و کف در بازار سنگ اصفهان

بازار سنگ اصفهان

تولید و عرضه انواع سنگ ساختمانی نما و کف در بازار سنگ اصفهان

۲ مطلب در آبان ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

میلگردها بر اساس استانداردی روسی، در چهار نوع مختلف a1 تا a4 تولید می‌شوند که این انواع، تفاوت‌های مهمی با یکدیگر داشته و روی کاربرد آن‌ها نیز تاثیر می‌گذارد. میلگردهای گرید a2 و a3 دو نوع میلگرد بسیار مهم و پرتقاضا در ساختمان سازی به شمار می‌روند که بسیاری از کارخانه‌ها نیز به تولید این دو نوع مشغولند. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 چیست؟ بررسی کامل ویژگی‌ها و کاربردها

میلگردها بر اساس استانداردی روسی، در چهار نوع مختلف a1 تا a4 تولید می‌شوند که این انواع، تفاوت‌های مهمی با یکدیگر داشته و روی کاربرد آن‌ها نیز تاثیر می‌گذارد. میلگردهای گرید a2 و a3 دو نوع میلگرد بسیار مهم و پرتقاضا در ساختمان سازی به شمار می‌روند که بسیاری از کارخانه‌ها نیز به تولید این دو نوع مشغولند. 

بر اساس این استاندارد، میلگرد a1 میلگردی ساده و بدون آج است، در صورتی که انواع دیگر، ضمن داشتن ترکیب‌های شیمیایی متفاوت، آج‌های مختلفی نیز روی سطح خود دارند. با این حال، در حال حاضر کارخانه‌های داخلی دو میلگرد a2 و a3 را به عنوان دو کالای پرکاربرد و مهم تولیدی، با آج‌های مشابه تولید می‌کنند. 

بنابراین نحوه تشخیص این دو میلگرد و خرید درست آن‌ها برای استفاده در ساختمان سازی بسیار مهم است، چرا که این دو میلگرد، خواص و کاربردهای متفاوتی با یکدیگر دارند. در این مقاله درباره تفاوت میلگرد a2 و a3 به عنوان دو میلگرد پرکاربرد و مهم در ساختمان سازی و نحوه تشخیص آن‌ها صحبت می‌کنیم.

استانداردهای تولید میلگرد

نه تنها در تولید میلگرد، بلکه برای تولید انواع مقاطع فولادی در سراسر دنیا استانداردهای خاصی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها، خواص و کاربردهای متفاوتی را برای این مقاطع تعریف می‌کنند. تولید میلگرد نیز می‌تواند بر اساس استانداردهای مختلفی انجام گیرد. در کشور ما استاندارد روسی اساس تولید انواع میلگردهای فولادی پرکاربرد بوده که نتیجه آن، تولید چهار نوع میلگرد ساده و آجدار a1، a2، a3 و a4 است.

هر یک از این انواع، ترکیب شیمیایی، سختی، استحکام، انعطاف‌پذیری، شکل ظاهری و در نهایت کاربردهای متفاوتی با یکدیگر دارند. در جدول زیر می‌توانید مشخصات میلگردهای a1 تا a4 را مشاهده کنید:

تفاوت میلگرد a2 و a3 چیست؟ بررسی کامل ویژگی‌ها و کاربردها

مطابق با این استاندارد، ابتدایی‌ترین تفاوت میلگرد a3 و a2 باید در آج آن‌ها باشد. اما کارخانه‌های داخلی ایران به دلیل محدودیت‌هایی که در تولید دارند، این دو نوع میلگرد را در هندسه ظاهری مشابه هم تولید می‌کنند؛ بنابراین تشخیص آن‌ها از هم مشکل خواهد بود. در ادامه، تفاوت‌های این دو میلگرد و نحوه تشخیص آن‌ها را شرح خواهیم داد. 

پیش از توضیح تفاوت میلگرد a2 و a3 این دو گرید را برای شما شرح می‌دهیم. 

میلگرد a2

میلگرد a2 که با نام s340 نیز شناخته می‌شود، یکی از میلگردهای آجدار است که آج‌هایی مارپیچ در طول آن قرار گرفته‌اند. میلگرد a2 با ترکیب شیمیایی متفاوت نسبت به نوع a1 استحکام بالاتری نیز دارد. از این نوع میلگرد به دلیل داشتن خم‌پذیری کافی با توجه به میزان کربنی که دارد، در ساخت خاموت‌ها و کمرکش‌ها در دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این نوع استاندارد میلگرد تقریبا 450 مگاپاسکال تنش تسلیم و 500 مگاپاسکال استحکام کششی نهایی دارد. همچنین میزان تغییر شکل پلاستیک آن نیز 18 درصد است و توصیه می‌شود تا حد امکان جوشکاری روی این نوع میلگرد انجام نشود. میلگرد سیرجان یکی از برندهای مرغوب به شمار می‌رود؛ شما می‌توانید قیمت لحظه ای میلگرد سیرجان را به صورت آنلاین بررسی کنید.

میلگرد a3

میلگرد a3 آجدار با آج‌های جناقی و هشتی‌مانند، میلگردی نیمه سخت محسوب می‌شود که استحکامی بالاتر از دو نوع پیش از خود دارد. میزان کربن آن نیز بالاتر از گریدهای a2 و a1 است. استحکام تسلیم و استحکام کششی نهایی این دو میلگرد به ترتیب 400 و 600 مگاپاسکال بوده و میزان تغییر طول ناشی از کار پلاستیک آن نیز 14 درصد است؛ از این رو به عنوان میلگرد خشک شناخته می‌شود. 

به طور کلی، این نوع میلگرد نباید تحت هیچ نوع جوشکاری قرار بگیرد. از میلگرد a3 به عنوان میلگرد طولی تیرها و ستون‌ها در ساختمان سازی استفاده می‌شود. قیمت میلگرد ۱۶ بناب امروز به عنوان یکی از میلگردهای پرکاربرد در آرماتوربندی را می‌توانید از بازرگانی‌های معتبری چون آیرومارت استعلام بگیرید. حال که این دو میلگرد را شناختیم، در خصوص تفاوت میلگرد a2 و a3 بحث خواهیم کرد. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 در ترکیب شیمیایی

ترکیب شیمیایی میلگردهای a2 و a3 با توجه به استاندارد ملی کنترل می‌شود. کربن مهم‌ترین عنصری است که ترکیب شیمیایی این دو میلگرد به آن وابسته است و خواص مکانیکی و ویژگی‌های میلگرد را نیز مشخص می‌کند. البته سیلیسیوم و منگنز نیز دو عنصر مهم دیگر به شمار می‌روند که سختی میلگردها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 در ترکیب شیمیایی در وهله اول به تفاوت آن‌ها در میزان کربن بازمی‌گردد. میلگرد a3 دارای کربن بیشتری است که بر روی خاصیت خم‌پذیری و انعطاف‌پذیری آن و در نتیجه کاربردش اثر می‌گذارد. میزان جوش‌پذیری این میلگردها نیز با توجه به میزان کربن آن‌ها تغییر می‌کند که در میلگرد a3 به دلیل کربن بالاتر، این میزان کمتر خواهد بود. 

در جدول زیر ترکیب شیمیایی مربوط به هر یک از استانداردهای میلگرد را مشاهده می‌کنید:

تفاوت میلگرد a2 و a3 چیست؟ بررسی کامل ویژگی‌ها و کاربردها

با توجه به این جدول، می‌توان گفت که میزان کربن و منگنز آن با بالاتر رفتن استاندارد نیز افزایش می‌یابد. تفاوت اصلی میلگرد A3 و A2 در میزان کربن آن‌ها است که افزایش آن منجز به افزایش سختی و استحکام میلگرد خواهد شد. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 در ظاهر

هر دو میلگرد A2 و A3 قابل تولید در دو هندسه مختلف با آج‌های دوکی یا یکنواخت هستند. به عنوان مثال، میلگرد A2 دوکی با آج جناقی قابل تولید است که در آن آج‌ها که جناقی است به صورت دوکی تکرار می‌شوند. میلگرد A3 نیز مطابق با استاندارد، با آج‌های مارپیچی که به صورت دوکی یا یکنواخت تکرار می‌شوند، قابل تولید است. 

اما این دو نوع میلگرد به دلیل نداشتن امکانات خطوط نوردی در کارخانه‌های داخلی کشور بدون تفاوت ظاهری ساخته می‌شوند؛ بنابراین نمی‌توان آن‌ها را از روی ظاهر تشخیص داد. در نتیجه این میلگردها را از روی ترکیب شیمیایی و خواصی که دارند، از یکدیگر متمایز می‌کنند. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 در کاربرد

اصلی‌ترین کاربرد میلگرد a2 و a3  در ساختمان سازی و مسلح کردن بتن است و تفاوتشان در ترکیب شیمیایی و خواص، موجب تفاوت آن‌ها در کاربرد نیز شده است. میلگرد A2 با کربن کمتر نسبت به A3، انعطاف‌پذیری بالاتری دارد و مناسب خمکاری است. به همین جهت از آن در سایزهای 8، 10 و 12 به عنوان خاموت‌های ساده و مهندسی و در انواع مختلف استفاده می‌کنند.

از طرف دیگر، میلگرد a3 مناسب‌ترین گزینه برای استفاده به عنوان آرماتور طولی در ساختمان سازی است. آجدار بودن هر دو نوع a2 و a3 آن‌ها را برای استفاده به عنوان کاشت میلگرد در بتن مناسب می‌کند. این میلگردها در بازه قطرهای متفاوت 6 تا 50 میلی‌متر، در شاخه‌های 12 متری تولید می‌شوند و خریداران بسیاری همه روزه به دنبال قیمت آنلاین میلگرد برای خرید این مقاطع پرکاربرد در ساختمان سازی هستند. 

نحوه تشخیص میلگرد A2 و A3 از هم

با توجه به تفاوت میلگرد a2 و a3 در خواص و کاربردها، نحوه تشخیص آن‌ها پیش از خرید برای به‌کارگیری درست آن‌ها اهمیت بسیاری دارد. در صورتی که این میلگردها در دو هندسه آج متفاوت تولید می‌شدند، تشخیص آن‌ها از هم ساده بود. اما کارخانه‌های داخلی، هر دوی این انواع را در هندسه آج مشابه تولید می‌کنند. بنابراین باید از روش‌های دیگر برای تشخیص آن‌ها استفاده کرد. 

اولین روش ساده‌ای که برای تشخیص این دو میلگرد از هم پیشنهاد می‌شود، توجه به علائم حک‌شده روی میلگرد a2 و a3 است. بر روی میلگرد برندهای مختلف، می‌توان حروف متفاوتی را مشاهده نمود که بخشی از آن‌ها مربوط به علامت اختصاری کارخانه بوده و نشان‌دهنده برند است.
در کنار آن، حروف دیگری چون CT، CU، JT و JU نیز حک می‌شود که حرف J نشان از میلگرد a2 و حرف C نشان از میلگرد a3 دارد. 

خرید انواع میلگرد a2 و a3 از آیرومارت

کاربرد بالای میلگردهای a2 و a3 در ساختمان سازی و خدمات کرگیری بتن موجب شده است تا کارخانه‌های بسیاری در سراسر کشور به تولید آن‌ها مشغول باشند. بازرگانی‌های مختلفی نیز انواع برندهای این میلگرد را عرضه می‌کنند. شرکت پیشرو صنعت نفت اسیا با نام تجاری آیرومارت با سال‌ها تجربه فعالیت در بازار آهن آلات و فولاد، انواع میلگردهای ساده و آجدار در استانداردهای مختلف را ارائه می‌دهد. .

این مجموعه بازرگانی همچنین انواع خاموت‌های ساده و مهندسی و انواع مختلفی چون سنجاقی و ادکا را تولید کرده و در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت آیرومارت به نشانی iromart.com، ضمن استعلام قیمت روز این مقاطع، نسبت به ثبت سفارش آسان و خرید آن‌ها به صورت آنلاین یا تلفنی اقدام کنید. از طریق شماره تلفن 02145306 با کارشناسان آیرومارت در تماس باشید و از آن‌ها مشاوره بگیرید. 

  • mohamad shams
  • ۰
  • ۰

انواع حفاری

حفاری کاری است که انسان ها به طور هدفمند قرن ها آن را انجام می دهند اما امروزه با توجه به پیشترفت تکنولوژی انواع مختلفی از آن وجود دارد در این مقاله قصد داریم به روش های انجام حفاری بپردازیم. همچنین در انتها به عوامل موثر بر قیمت حفاری خواهیم پرداخت.

نقش حفاری در زندگی انسان

همانگونه که گفتیم انسان، قرن هاست که به طور هدفمند به انجام حفاری مشغول است. برای شروع بهتر است به طلای سیاه یا همان نفت اشاره کنیم. نفت سال هاست که به عنوان یکی از ارزشمندترین منابع در سراسر جهان بوده است و ما نمی توانیم تاثیر آن را روی زندگی‌مان انکار کنیم. امروزه حفاری های بی‌شماری در سراسر دنیا برای کشف و استخراج منابع طبیعی انجام می شود. در ادامه این مقاله قصد داریم به انواع و قیمت حفاری بپردازیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

انواع حفاری

انواع حفاری چیست؟ +3 عامل تاثیرگذار بر هزینه حفاری

حفاری انواع مختلفی دارد که در ادامه این مقاله به مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت:

حفاری ضربه ای

حفاری ضربه ای یکی از مهم ترین تکنیک های موجود برای حفر چاه و معادن می باشد. به دلیل وجود مته بسیار قدرتمند در این دستگاه حفاری ضربه ای، سنگ هایی که در راه حفر چاه باشند با استفاده از این روش از بین می روند. حفاری ضربه ای مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از اصلی ترین مزایای این روش اقتصادی بودن آن است. همچنین شما می توانید با استفاده از این روش با استفاده از لایه های سطحی و آبدار، اقدام به نمونه گیری کنید.

حفاری پودری

حفاری پودری یکی از بهترین روش های موجود برای حفاری اکتشافی است. در این روش از سه پایه متفاوت برای نگهداری تجهیزات استفاده می شود. در این روش از حفاری، سرمته معمولا به کابلی بلند متصل است و با داشتن یک پوشش موقت با پایین ارسال می شود.

حفاری وایرلاین

حفاری وایرلاین یا حفاری کابلی را به جرات می توان بهترین روش برای مغزه گیری در حفاری از معادن دانست. مغزه گیری نام دیگر کرگیری بتن یا همام نمونه برداری  از سطحی خاص است. در ادامه قصد داریم به مهم ترین مزایای استفاده از حفاری وایرلاین اشاره کنیم.

  • سرعت بالا در مغزه گیری
  • ایمنی بالا
  • صرفه جویی در هزینه

حفاری چرخشی

یکی از جدیدترین روش ها در این صنعت، حفاری چرخشی می باشد. امروزه از این روش برای حفر چاه هایی با عمق بیش از 5 مایل استفاده می شود. در این روش ابتدا از مته های سبک استفاده می شود و بعد از آن از مته های چرخشی برای حفر چاه های اکتشافی استفاده می شود.

حفاری چکشی

حفاری چکشی را در حقیقت می توان نوع حرفه ای و پیشرفته تر حفاری ضربه ای دانست. در این روش برخلاف نوع ضربه ای، از یک مته بسیار قدرتمند برای از بین بردن موانع استفاده می شود. تنها تفاوت اصلی این روش با حفاری ضربه ای تنها در این مورد می باشد و تفاوت دیگری میان این دو وجود ندارد.

قیمت حفاری

انواع حفاری چیست؟ +3 عامل تاثیرگذار بر هزینه حفاری

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، قصد داریم در این مقاله به عوامل تاثیرگذار بر قیمت حفاری بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که قیمت حفاری ماشینی از قیمت حفاری دستی گرانتر می باشد.

عمق حفاری

اولین عامل مهم در قیمت حفاری را می توان عمق محل مورد نظر دانست. هرچه عمق چاه مورد نظر بیشتر باشد، هزینه آن هم بیشتر می شود به خاطر داشته باشید که هزینه حفر چاه به متر محاسبه می شود.

جنس زمین

دومین عامل مهم و تاثیرگذار بر قیمت حفاری را می توان محل و جنس زمین دانست. نکته مهمی که باید در مورد حفاری بدانید این است که هرچقدر جنس خاک نرم باشد، هزینه آن کاهش می یابد و در صورت سفت بودن خاک ممکن است هزینه شما چندین برابر شود.

نوع چاه

سومین عامل مهم در قیمت حفاری را می توان نوع چاه دانست. برای مثال قیمت چاه ارت با چاه آب بسیار تفاوت دارد.

سایر عامل تاثیرگذار بر قیمت حفاری

در قسمت بالا به مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت حفاری اشاره کردیم. نصب دریچه، تعدا گمانه و کول گذاری از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار بر قیمت حفاری هستند.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین سوالات موجود در زمینه حفاری پاسخ دهیم. در ابتدای مقاله به نقش غیر قابل انکار حفاری در زندگی انسان اشاره کردیم. همچنین به انواع مهم حفاری پرداختیم از مهم ترین انواع حفاری می توان به حفاری ضربه ای، پودری، چکشی، چرخشی و وایرلاین اشاره کرد. در بخش آخر مقاله به مهم ترین عوامل موثر در قیمت حفاری اشاره داشتیم و گفتیم که نوع خاک، جنس زمین و نوع چاه از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت حفاری هستند. امروزه شرکت های بزرگی در آسیا خدمات حفاری ارائه می دهند از جمله این شرکت ها می توان به DrillCorp و آرمیکو اشاره کرد.

  • mohamad shams